Carnati in mate de oaie

de Bunica in Mezel de casa, 22 Dec 2012 | 20399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg.pulpa de porc
  • 1kg carne de oaie
  • 1kg.pulpa de manzat
  • 1 kg. de fleica de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mate de oaie
  • zeama de oase
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati in mate de oaie:

Matele de oaie se pun in apa sa se desareze.

Cat matele stau in apa se prepara carnea.

Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie.

Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si vita.

Se adauga sarea,cimbru,piperul si o cana ,cam 250 ml.zeama de oase si usturoiul pisat.

Am framantat bine si am lasat circa o jumatate de ora pentru se amesteca aromele condimentelor.

 La masina de tocat carene se monteaza o palnie subtire,speciala pentru matele de oaie.

Se umplu matele,se spala si se lasa la uscat 24 de ore.

Apoi se pun in pungi si se pastreaza in congelator.

TIPS-URI

1

uscarea este bine sa se faca la vant.

2

am luat fleica de porc sa nu pun grasime(untura)

3

cimbrul folosit a fost uscat si macinat de mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati in mate de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Lau 1

23.12.2012, 19:31

calvet 1

28.03.2013, 16:16

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

reisnaor_2006 1

11.12.2014, 18:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Slaninuta cu boia