Carnati pentru Craciun

de mamaieelena in Mezel de casa, 14 Ian 2013 | 12131 vizualizari

 

Este adevarat ca pun reteta cam tarziu dar cum niciodata nu e prea tarziu pentru ceva bun,savuros si gustos.Sper sa va placa ca si noua ne-a placut foarte mult .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg carne de porc(2.500 kg carne pulpa,1kg.slanina,1.500kg fleica)
  • 2 capatani de usturoi (mare)
  • 3-4 linguri cimbru
  • 1 lingura rasa piper negru
  • 2 lingurite ardei pisat iute
  • 10 lingurite sare
  • 500 ml supa de oase sau apa calduta(aproximativ)
  • 1 lingura boia dulce de ardei rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati pentru Craciun:

Carnea spalata si tocata la masina de tocat carne dar pe o sita mai mare se amesteca mai intai cu sare ca sa se amestece bine carnea cu grasimea si apoi se pun toate condimentele, doar usturoiul se pune la sfarsit pentru ca atunci se potriveste sarea deoarece in timp ce se framanta carnea se mai toarna si zeama de oase ca sa dea o consistenta mai moale a carnii pentru a trece mai usor prin tulumba si matele de carnati.

Deci la sfarsit se pune usturoiul tocat ca pentru mujdei si se amesteca.

Intre timp matele se spala cu apa calda ca sa se inmoaie si se vor lasa in apa cu putin ulei se sufla cu gura pe fiecare mat si se baga pe tulumba care se aplica la masina de tocat (sper ca procedeul este cunoscut) Se formeaza carnatii si la final se vor pune la uscat intr-un loc racoros si uscat 3-4 zile apoi se depoziteaza in congelator, consumandu-se atunci cand ai pofta.

MMMM si ce pofta ca buni au mai fost....mai ales pe gratar un deliciu.

TIPS-URI

1

Trebuie sa recunosc: nu am pregatit singura carnatii deoarece este un proces destul de anevoios de facut si nu se poate face decat de doua persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

15.01.2013, 11:04

Bravo Mamaie

mimo 1

30.01.2013, 13:30

ce bine arata deabia astept sa ii fac si eu ! sa le arat la francezi ca si gastronomia romaneasca este foarte buna!

mamaieelena 1

30.01.2013, 14:30

asa sa faci mereu daca ai aceasta ocazie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa