Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati)

de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2011 | 25934 vizualizari

 

Este o reteta delicioasa de cartofi in straturi cu oua, branza si smantana, ce va face invitatii vostri sa ceara portie dubla si care va ocupa un loc de cinste in cartea voastra de bucate!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi    
  • 8 oua    
  • 400 g mozzarella    
  • 200 g branza feta    
  • Parmezan    
  • 100 g unt    
  •  250 g smantana    
  • patrunjel verde    
  • sare, piper, boia dulce
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati):

Fierbem in apa cu sare cartofii in coaja (spalati in prealabil foarte bine) pentru 35 de minute pana cand cartofii sunt moi, iar furculita intra usor in ei, fara a se sfarma. Fierbem si ouale in apa cu putina sare pentru 12 minute, ca sa fie tare galbenusul. Curatam de coaja cartofii si ii taiem felii subtiri, iar ouale le curatam si le tocam. Dam branza pe razatoare si o dam deoparte si ne apucam de asamblat.

Intr-o tava ce intra in cuptor, punem bucatele de unt si incepem sa asezam  un strat de cartofi, condimentam cu sare si punem bucatele de unt din loc in loc. Peste cartofi punem un start de oua fierte. Deasupra presaram boia si piper si asezam un strat de branza feta, apoi mozzarella si parmezan. Presaram putin patrunjel verde tocat si smantana din loc in loc. Continuam cu inca 2 straturi in aceeasi ordine ca primul, iar deasupra incheiem cu branza peste care punem branza din belsug si smantana . Presaram cu patrunjel si dam la cuptor la 175 grade pentru 40 de minute.

Cand s-a rumenit frumos scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca putin. Servim cu smantana cat sunt calzi cartofii. Bon appetit!

TIPS-URI

1

Eu am servit a doua portie de cartofi cu sos de usturoi facut cu putin ulei si smantana, a fost super!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu vinete la cuptor