Ceafa de porc in foietaj

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2010 | 8586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -o bucata ceafa de porc
  • -400 g foietaj
  • -250 g kaizer
  • -2 cepe
  • -unt cat nuca
  • -2 oua
  • -1 pahar vin alb sec
  • -putin lapte
  • -1 legatura patrunjel
  • -boia dulce/iute(dupa preferinte)
  • -coriandru
  • -susan
  • -sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in foietaj:

 Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia.

Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.

Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus.In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine "imbracata" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea "imbracata " in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumeneste.

Se lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.

Se serveste alaturi de diferite garnituri.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

costy1969 1

11.07.2010, 18:57

O RETETA FOARTE BUNA, MERITA INCERCATA.FELICITARI.

Bucataras Medi 1

12.07.2010, 09:24

multumesc de vizita si aprecieri, Costy..........te mai astept cu drag...............

babi5 1

03.03.2013, 10:08

Multumesc sunt convinsa ca este delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ciuperci