Ceafa de porc la tava

de delia64 in Porc, 26 Mar 2014 | 3928 vizualizari

 

Daca vreau sa vad zambete pe felele familiei mele le gatesc asa ceva !!!

 

INGREDIENTE

  • o bucata ceafa de porc
  • 5 cepe
  • 3 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ketchup de casa
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 50 ml. ulei
  • o cana apa
  • un pahar vin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la tava:

Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei  incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei .

Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba incet aproximativ 40 de minute .

Intepam ceafa cu furculita si daca intra usor in carne scoatem ceafa si o taiem felii la grosimea dorita  , le asezam intr-o tava .

Legumele le facem pasta cu ajutorul blenderului  si le desertam peste feliile de ceafa in tava si un pahar de vin . 

Incalzim cuptorul si introducem friptura la temperatura de 200 grade pana capata carnea o crusta rumena  , aproximativ 20 de minute .

Se serveste cu piure de cartofi si salata de rosii si  castraveti sau cu muratura preferata .

Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Asfel pregatita friptura este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc ca la Cluj