Chec aperitiv

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2014 | 7549 vizualizari

 

E de fapt o compilatie: ce am avut in caietul de retete, ce am mai gasit pe net... in final a iesit un chec bun, a carui textura mi-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 150 g faina,
  • 3 linguri smantana,
  • 100 ml lapte,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 200 g cascaval,
  • 200 g salam/carne fiarta,
  • ardei gras rosu (optional),
  • sare, piper, dupa gust (tineti cont si de restul ingredientelor).
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Radem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul.

Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam.

Inglobam in aluat cascavalul, carnea/salamul si ardeiul taiat (nu foarte marunt). Amestecam cu grija.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem checul, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste frumos deasupra (faceti testul scobitorii, pentru siguranta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

babi5 1

22.12.2014, 09:41

Gherca Daniela 1

22.12.2014, 09:48

bogorodeamarian 1

24.12.2014, 00:19

la fel de bune sunt si chec-urile care au in compozitie si fructele goji. www.gojiromania.com

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu somon si zucchini