Chec aperitiv cu ton

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2014 | 11778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ton bucati in ulei
  • 4 fire ceapa verde
  • 6 oua
  • 450 g faina
  • 150 ml ulei + 2 linguri
  • 1 praf de copt
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa piper
  • faina pentru tapetat tava
  • ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Curatam ceapa, o taiem marunt si o sotam in cele 2 linguri de ulei.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand ouale,laptele,uleiul,untul topit si apoi racit.Amestecam bine cu ajutorul unei palete .Mai adaugam ceapa sotata,ardeiul gras curatat,spalat si taiat cubulete mici,patrunjelul verde taiat marunt,cimbrul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Amestecam pentru o buna omogenizare.
La final adaugam  si bucatile de ton(scurgem conserva de ulei) si amestecam usor astfel incat bucatile de ton sa nu se zdrobeasca.
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina ,turnam compozitia de mai sus si apoi dam la cuptorul preincalzit,la 180 de grade timp de circa 40-45 min.
Facem testul scobitorii si cand a fost trecut scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca in ea checul aperitiv apoi scoatem si taiem felii potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci la cuptor