Chec cu ciuperci

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2011 | 11102 vizualizari

 

Iata un chec aperitiv cu ciuperci foarte bun, a carui reteta o am de la o vecina.

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci (eu am pus un pic mai mult si am folosit ciuperci proaspete)
  • 3 cepe
  • 200 g cascaval
  • 3 linguri faina
  • 3 oua
  • condimente, dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciuperci:

Cum se prepara reteta de chec cu ciuperci

Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta. Cascavalul, dat pe razatoare, l-am amestecat bine cu faina (cele 3 linguri).

Am separat cele 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu furculita; puneti ce condimente doriti. Eu am pus doar putina sare. Albusurile le-am batut spuma.

Ceapa, tocata marunt am calit-o usor in ulei; peste, am adaugat ciupercile si le-am mai calit un pic impreuna. Am luat tigaia de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia. (cat se racoreste compozitia pregatiti cascavalul, ouale...). A, puteti pune si niste marar tocat.

Am adaugat peste ciupercile racorite cascavalul, apoi galbenusurile, am amestecat usor, iar la urma am incorporat si spuma de albus, usor, cu lingura de lemn, amestecand cu grija (cam ca la un blat de tort).

Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor; am lasat sa se coaca pana checul cu ciuperci s-a rumenit usor deasupra, cred ca vreo 45 de minute.

Un chec aperitiv incredibil de gustos.

TIPS-URI

1

puteti pune si putin praf de copt in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

DIANA B 1

18.08.2011, 15:42

L-am trecut la FAVO !

Teo 1

18.08.2011, 22:12

e de luat in seama !

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:13

Arata intr-un maree fel...bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion