Chec de post, cu morcovi si mere

de Ina in Prajituri, 25 Noi 2013 | 21329 vizualizari

 

Intrucat zilele acestea am vazut intrebari despre checurile cu morcovi, mi-am rupt din pretiosul timp :D sa va prezint un chec delicios, "furat" de pe blogul Laurei Sava.

 

INGREDIENTE

  • - 2 morcovi mari
  • - 2 mere
  • - 200 g. zahar
  • - 100 ml. ulei
  • - 100 ml. suc de portocale, proaspat stors
  • - 100 ml. apa minerala
  • - 450 g. faina
  • - un praf de sare
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • - 50 g. stafide inmuiate in rom
  • - o fiola esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post, cu morcovi si mere:

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si  cu uleiul se mixeaza  1- 2 minute , dupa care  adaugam sucul de portocale si apa minerala.

Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si  mixam totul pentru omogenizare.

Amestecam praful de copt si bicarbonatul  cu faina , adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor,  la compozitia cu mere si morcovi.

Turnam aluatul intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Coacem in cuptor, la foc potrivit, cca o ora. Cand este copt, oprim focul si lasam checul sa se raceasca in tava, taindu-l doar cand se raceste ( cine rezista, ca eu n-am rezistat  :)) )

TIPS-URI

1

Cantitatea ajunge pentru o forma mare de guguluf

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post, cu morcovi si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Sylvia 1

26.11.2013, 16:33

Bravoooo ca ai gatit si pt noi Tare bun pare dar trebuie verificat asa ca o sa il fac si eu

Ina 1

26.11.2013, 22:48

multumesc! Sigur veti fi multumite de rezultat

bianca92 1

01.12.2013, 14:54

trebuie neapaat sa incerc si eu asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem de post