Chec fin cu cacao

de Ela68 in Prajituri, 12 Mai 2015 | 36704 vizualizari

 

M-a servit prietena mea cu o feliuta de chec cu o textura foarte fina. Ne-a placut mult si imediat ce am primit oua de tara, l-am executat rapid. Reteta este una clasica de chec, singura deosebire este ca din zahar si apa se face in prealabil un sirop. Puteti adauga in compozitie si nuci sau fructe uscate, eu n-am avut de data asta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 ml apa
  • 190 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 250 g faina
  • un varf de sare
  • zahar vanilat
  • 2 lingurite cacao ( am avut Olandeza )
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fin cu cacao:

1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit.

2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa.

3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand pana cand se inglobeaza complet.Punem acum zaharul vanilat si faina cernuta.

4. Oprim o cana din compozitie si amestecam cu pudra de cacao si doua (sau trei  linguri de lapte, astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.

5. Tapetatati o forma dreptunghiulara cu hartie de copt unsa cu unt si turnati mai intai amestecul fara cacao, apoi deasupra, cel cu cacao. Ne jucam cu o scobitoare pana obtinem un design care sa ne fie pe plac si il coacem la foc mic, timp de 30 minute. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si il lasati la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fin cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ela68 1

20.07.2015, 10:13

O sa iasa si chipes si bun Diana

RodicaNechita 1

17.05.2018, 15:54

Buna ziua!..o intrebare as avea daca se poate...pentru crescut nu este necasar adaugat nimic?..un praf de copt sau altceva?...multumesc!

Ela68 1

18.05.2018, 12:09

Rodica, nu este nevoie, pentru aceasta reteta nu folosesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu mere