Chec zebra(din albusuri)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Sep 2011 | 13526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 445 g albus de ou( 13-14 albusuri)
  • 250 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g fraf de copt
  • Vanilie
  • Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra(din albusuri):

Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand prin rasturnare. Se imparte compozitia in doua parti egale si in una din ele se adauga cacaua si se omogenizeaza.

O tava rotunda (cu peretii detasabili) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. In centrul bazei se  pune o lingura din compozitia neagra,apoi una alba si tot asa. Din cand in cand se clatina tava intr-o parte si in alta pentru “ a se aranja” compozitia.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.

 Glazura:

 Intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucati laptele,untul si cacaua si se pune pe foc. Se amesteca cu o paleta pana cand se omogenizeaza compozitia.

 Peste checul aflat inca in tava se repartizeaza uniform glazura. Tava se introduce in frigider pana se intareste putin glazura, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra(din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

coryna71 1

06.10.2011, 08:55

buna idee si reteta e super.multumim pt sugestii!

babi5 1

23.02.2013, 06:13

Dianaaa 1

15.09.2013, 16:31

mie mi s-a taiat cremaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)