Cheesecake copt

de anca_rm in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 2812 vizualizari

 

Nu stiu ce sa va zic doar ca e bun si merita facut daca aveti branza .

 

INGREDIENTE

  • Pt crusta:
  • -200 gr biscuiti
  • -50 gr unt
  • -50 ml lapte
  • Pt umplutura:
  • -750 gr branza
  • -200 ml smantana
  • -1 lingurita nucsoara
  • -coaja de la o lamaie
  • -100gr zahar
  • -3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake copt:

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 20 cm asezam hartie de copt.

Biscuitii ii macinam cu robotul sau ii zdrobim cu sucitorul si ii amestecam bine cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei si laptele . Eu i-am amestecat in vasul robotului.

Turnam biscuitii in tava si cu spatele unei linguri presam bine pe toata suprafata .

Branza o amestecam bine cu smantana , zaharul , ouale , nucsoara si coaja de lamaie si o turnam peste biscuitii.

Nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora.

Se poate sa crape usor la suprafata dar nu are nimic.

Opriti focul si lasati sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pana cand puteti sa o luati fara a folosi manusi.

Scoatem din tava si asezam pe un platou ,dam la frigider pana se raceste bine .

Deasupra noi am folosit caramel ; toping de coacaze rosii ,si gem de cirese ; la alegere.  

 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga aromele pe care le doriti in branza

2

cantitatea de branza poate varia, daca folositi maiputina nu va iesi la fel de inalta ;dar sa ajustatai si cantitatea de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si urda