Cheesecake Padurea Neagra

de Ela68 in Torturi, 15 Feb 2017 | 12622 vizualizari

 

Un desert super, mega ciocolatos, combinatia de ciocolata, frisca si jeleul acrisor de visine fiind o adevarata explozie de savoare si culoare. Gasititi aceasta prajiturica pe net sub denumirea de Black forest cheescake, eu am facut mici modificari fata de varianta de baza in special la topping, am preferat jeleul de visine in locul cireselor in sirop, asa cum am vazut reteta pe site-urile de peste ocean. Gustul e bogat, catifelat, merita incercata cu incredere, va asigur ca produce dependenta. Laura este "vinovata" pentru aceasta bunatate :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat biscuiti :
    • 20 biscuiti Oreo
    • 4 linguri unt topit
    Ingrediente crema ciocolata :
    • 350 gr ciocolata cu lapte
    • 250 gr branza Philadelphia
    • 150 gr zahar
    • un praf de sare
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 150 ml smantana grasa
    • 3 oua
    Ingrediente topping :
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • 150 gr visine fara samburi
    • 2-3 linguri zahar
    • 1 lingura amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Padurea Neagra:

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.

 Intre timp, punem la topit ciocolata la Bain-Marie, apoi o lasam putin sa se raceasca.

Mixam intr-un bol. crema de branza cu zaharul, sarea , smantana si vanilia. Turnam apoi ciocolata racita si adaugam pe rand cate un ou, omogenizand bine. 

Micsoram temperatura la cuptor, la 150 grade Celsius. Pregatim forma pentru a coace compozitia la Bain-Marie, imbracand-o in folie de aluminiu. Turnam crema de branza peste crusta de biscuiti si asezam vasul intr-o tava in care am pus apa pana la jumatate. Lasam la copt 55-60 de minute. Nu lasati mai mult, caci se mai incheaga pe masura ce se raceste. Scoatem din cuptor si din vasul cu apa si lasam la racit, apoi dam la rece pentru cateva ore.

Pentru topping, punem intr-o craticioara visinele cu zaharul si lasam pe foc pana ce acesta s-a topit complet. Adaugam apoi amidonul si amestecam pana incepe sa se lege. Dam deoparte.

Scoatem cheescake-ul din frigider, demontam inelul formei, ornam cu frisca batuta si turnam in centru jeleul de visine.

Lasati la frigider pana la servire.

TIPS-URI

1

diametrul formei 22 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coconut cheesecake