Chefal pe pat de lamaie

de Panacris in Peste, 30 Ian 2018 | 4267 vizualizari

 

Noh, se pare că, an de an în această perioadă a anului, mă/ne împrietenim cu chefalul în diverse variațuni de preparare! Acum am adus o rețetă tare simplă și gustoasă, la îndemâna oricărui, chiar și începător în bucătărie ;)  Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Chefal 1 bucată
  • Vin alb 200 ml
  • Lămâi 2 bucăți
  • ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraniene
  • Piper proaspăt măcinat
  • Ulei de măsline aromatizat cu lămâie 2-3 linguri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal pe pat de lamaie:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra. Se asezonează cu mirodenii mediteraneene, se pun felii de lămâie și în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline aromatizat, se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

Simplu, gustos și sănătos!

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru începători, rugați pe cei de la magazinul de pescărie să vă curețe peștele, așa o să vă fie mai ușor și plăcut să-l gătiți!

2

se servește fierbinte cu zeamă de lămâie și în cazul meu, recomand cu încredere, dulceață de ardei iute! ;) Minunattttt! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal pe pat de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu orez si ciuperci