Chifle cu brânză şi seminţe

de diaconta in Piine, 21 Iun 2015 | 2667 vizualizari

 

Nişte chifle pufoase şi gustoase.Imi place foarte mult textura aluatului cu brânza în compoziţie.
Este o reţetă care se pregăteşte uşor,eu le-am pregătit seara şi le-am avut pentru micul dejun.
Dacă nu vă plac seminţele,puteţi să renunţaţi la ele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 200 g telemea sarata
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 7g drojdie uscata (1 plic)
  • Amestec de seminte(susan,floarea soarelui,in.chia,pin si dovleac)
  • Mai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu brânză şi seminţe:

Faina cernuta am amestecat-o cu drojdia,sarea si zaharul.

Am pus telemeaua data pe razatoare,oul si laptele amestecat cu apa minerala.

Am framântat si am adaugat câte putin ulei si la final amestecul de seminte.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si destul de ferm.

In functie de asta mai adaugati lapte sau faina ,dupa caz.

Se framânta pâna când aluatul se desprinde usor de peretii vasului.

L-am lasat la dospit în loc caldut pâna ce si-a dublat volumul.

Apoi l-am mai framântat putin si am format chiflele.Le-am pus în tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat 15 minute sa dospeasca.

Le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat seminte si sare deasupra.

Le-am pus la cuptor la 200 de grade aproximativ 20 de minute.

Este util sa verificati daca sunt coapte.

Mie mi-au placut foarte mult cu iaurt.

 

Poftă bună !!!!

ai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu brânză şi seminţe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte si seminte asortate