Chifle umplute cu masline si parmezan

de mirela0911 in Piine, 4 Feb 2018 | 2417 vizualizari

 

Merg perfect langa o cana cu lapte, iaurt .... bune de pus la pachet!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt cu varf sare
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • masline negre fara samburi
  • parmezan ras
  • 1 ou pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu masline si parmezan:

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea, uleiul si oul. Se amesteca toate apoi se framanta usor. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte sau faina, dupa caz. Cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini, se lasa deoparte sa dospeasca pentru cca 30-45 de minute.

Se da parmezanul pe razatoarea cu gauri mici. Maslinele se taie bucatele mai marunte.

Se infaineaza masa de lucru. Se rastoarna aluatul si se formeaza un sul potrivit de gros. Se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie in felii acest sul. 

Se ia fiecare felie si se intinde cu ajutorul sucitorului pe lungime. Se presara parmezan si masline apoi se ruleaza pe latime. Se asaza toate chiflele formate in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 15-20 de minute sa creasca.

Oul se bate cu putina sare si se ung chiflele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop curat pentru cateva minute.

Se servesc atat calde cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu masline si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala