Chiftele cu legume

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 2 Noi 2018 | 3784 vizualizari

 

Atit de bune ...sa le incercati !!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • 100 gr morcov
  • 100 gr dovlecel
  • 50 gr ceapa
  • 30 gr parmezan
  • 1 ou
  • patrunjel
  • rozmarin
  • pesmet
  • ulei
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu legume:

Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca.

Intre timp curatam morcovii, indepartam capetele dovleceilor si curatam ceapa. Toate legumele le taiem in cuburi marunte. 

Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem la calit legumele, lasam cateva minute si apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.

Dupa acest timp, adaugam legumele calite in bolul cu cartofi, apoi adaugam oul, parmezanul, patrunjelul tocat marunt, rozmarinul si sare. Amestecam bine toate ingredientele.

Daca vi se pare prea moale compozitia, adaugati putin pesmet.

Facem chiftelute din compozitia obtinuta si le trecem prin pesmet.

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si stropim fiecare chifteluta cu putin ulei pe ambele parti.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 20 minute, intorcand chiftelutele pe cealalta parte la jumatatea timpului.

Se scot, se lasa sa se racoreasca si se servesc. Noi le-am servit cu rosii.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana greceasca