Chiftele de fasole cu dovlecei

de Lau in Mancaruri de post, 5 Apr 2019 | 3704 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov potrivit
  • 1 dovlecel
  • 400 g fasole fiarta
  • 1 ceapa
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri pesmet
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • patrunjel verde
  • malai fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole cu dovlecei:

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min.

Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana ce se evapora vinul.

Potrivim de condimente dupa gust si cu ajutorul pisatorului de piure le pasam cat sunt calde sau lasam sa se raceasca si le pisam cu ajutorul blenderului.

Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt si pesmetul,amestecam bine.

Cu mainele umede formam chiftelele care le tavalim prin faina de malai sau pesmet.

Le prajim in baie de ulei pana ce se rumenesc frumos pe amele parti.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post, din cartofi si ciuperci