Chiftelute de cartof si branza la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2013 | 43550 vizualizari

 

Indiferent cum veti alege sa le preparati sunt delicioase si merg perfect ca aperitiv sau garnitura :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare fiert
  • 200 gr telemea de vaca( sau la alegere)
  • 130 gr cascaval razuit pe razatoarea mica
  • 3 linguri iaurt
  • 1 ou mare( sau 2 mici)
  • un praf de sare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde( daca nu aveti puneti doi catei de usturoi)
  • 1/4 legatura patrunjel verde
  • 1/4 legatura marar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri pesmet fin
  • pesmet si parmezan in cantitati egale pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartof si branza la cuptor:

Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit.

Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul..

Se framanta totul usor asemenea unui aluat.

Se rup bucati care se tavalesc prin pesmet amestecat cu parmezan fin si se formeaza chiftelutele. Fiecare bucata se aseaza in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament.

Coacem chiftelutele 30 de minute sau pana se rumenesc.

Eu le-am tinut 15 minute la 180 de grade si inca 15 minute la 200 de grade.

Le servim dupa dorinta...

TIPS-URI

1

Chiftelutele se pot praji si in tigaie in ulei daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartof si branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

bianca92 1

09.10.2013, 13:56

Mama ce bine arata cu siguranta o sa incerc si eu

Ligia Bxl 1

03.02.2014, 14:27

immm ce pofta am

RuxyRux 1

03.02.2014, 16:24

Sunt tare bune fetelor...dar eu tot prajite le gasesc la gust cele mai senzationale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu sunca si cascaval