Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc

de oanapl in Curcan, 1 Feb 2017 | 3952 vizualizari

 

Desi chiftelele prajite in ulei sunt mai gustoase, noi le preferam pe cele gatite la cuptor, deoarece sunt mai sanatoase. Deoarece sunt mai uscate asa, le pregatesc cu un sos de rosii si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 felie de paine
  • 1 ou
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 cepe mici
  • 4-5 ramuri mari de busuioc (busuioc uscat)
  • 1 conserva de rosii intregi in bulion
  • 1-2 linguri de zahar brun
  • sare
  • piper
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc:

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi sosul pe foc potrivit pentru 10-15 minute.
Pui carnea tocata intr-un castron potrivit. Inmoi felia de paine in apa, o storci bine, o rupi bucatele mici si o adaugi peste carne, impreuna cu oul, nucsoara, 1 catel de usturoi zdrobit, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Framanti bine compozitia, pana cand se omogenizeaza perfect, apoi, cu palmele umezite, formezi chiftelute, rulandu-le intre palme. Asezi chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le introduci in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20-25 de minute. 
Intre timp, pasezi sosul cu blenderul, si adaugi, dupa gust, sare, piper si 1-2 lingura de zahar.
Asezi chiftelele intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate si torni sosul peste chiftelute si le dai la cuptor inca 10-15 minute.
Chiftelutele in sos de rosii cu busuioc pot fi servite cu garnitura de paste sau de cartofi. Eu am pregatit un piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rodii