Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2010 | 6544 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta intrucat stiu ca sfecla rosie este foarta buna pentru sanatate insa gustul ei prea puternic de radacina de pamant nu imi placea asa simplu si am incercat sa gasesc o cale de a o manca cu gustul schimbat si asa mi-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 sfecla rosie,
  • 1 canuta de faina,
  • 1 ou,
  • 5 linguri pesmet,
  • sare,
  • 1/2 ceapa rosie,
  • 1 graunte usturoi,
  • boabe de porumb fiert dulce,
  •  o bucatica de branza Feta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb:

Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja si taiata cubulete.Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul feliute si apoi adaugam si cubuletele de sfecla rosie fiarta si mai lasam putin pe foc amestecand.Luam acest amestec si il pasam in blender.Apoi adaugam faina, un praf de sare si un ou batut. Amestecam bine si cu mainele umezite cu apa formam chiftelute.Incingem cuptorul si pregatim o tava mare cu hartie de copt pe ea.Chiftelutele formate le tavalim prin pesmet si apoi le asezam frumos pe tava pe hartia de copt.Le lasam la cuptor pana se rumenesc pe o parte si le intoarcem si pe cealalta.Le scoatem cand sunt gata si le servim fie asa simple fie sectionate pe jumatate si umplute cu branza feta si cate un bob de porumb.
Celalata jumatate se poate coace in cuptor si se poate face salata cu sos de otet si boabe de porumb si patrunjel deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din sfecla rosie cu Feta si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu ciuperci si porumb