Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan

de deyutzky in Prajituri, 8 Dec 2013 | 9332 vizualizari

 

sursa de inspiratie a fost www.retete-dukan.ro

 

INGREDIENTE

  • Pt. 12 gogosele:
  • 5 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 6 linguri indulcitor pudra
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3-4 linguri indulcitor pudra
  • 350 ml lapte degresat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3-4 linguri indulcitor pudra
  • 350 ml lapte degresat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor
  • 1 ciocolata dietetica Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan:

Gogosi: 

Mixam albusurile spuma cu putina sare dupa care daugam galbenusurile si mixam la treapta cea mai mica.

Amestecam amidonul cu taratele si praful de copt, le adaugam peste albusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.

Punem apoi indulcitorul si esenta de vanilie.

Umplem formele de briose de silicon cam 3/4 si le dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea.

Dupa ce aceastea sunt gata, se scot din forme cu grija si se lasa la racit.

Cremele se prepara conform instructiunilor de pe plic: se pune laptele (350 ml) la foc mic, intr-un bol se pune plicul de budinca care se amesteca cu 3-4 linguri de indulcitor si cu 3-4 linguri de lapte. Se toarna aceasta compozitie peste laptele de pe foc si se amesteca cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.

Se adauga la final si esentele in fiecare crema si se lasa la racit.

Dupa ce gogosile s-au racit le taiem partea superioara si le umplem cu crema de vanilie, respectiv cea de ciocolata.

Eu am umplut 6 cu vanilie si 6 cu ciocolata.

Le ornam cu ciocolata topita.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme