Ciambella cu crema de lamaie

de ala_oancea in Prajituri, 6 Iul 2009 | 13283 vizualizari

 

Aromat si racoritor

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 budinca de lamaie
  • 2 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • Aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambella cu crema de lamaie:

Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se torna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi galbenusurile, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga si restul de lapte si se pune din nou pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Intre timp se prepara aluatul. Se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si praful de copt si se amesteca bine.

Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza 3/4 din aluat, ridicandu-l putin pe margini, apoi crema si restul de aluat. Se coace aproximativ 35 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambella cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Oana 1

05.01.2010, 14:44

Ella, nu se separa ouale la blat, se pun intregi. Doar la crema se pus separat. Nici eu n-am dat la nimeni cand am facut , sigur iti iese

elena1988 1

10.03.2011, 15:24

simo_brkic 1

13.09.2012, 00:51

mmmm asta ca tot vroiam eu sa fac o ciambella adaugata la fav

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec de ciocolata cu banane