Ciocolatina

de laura_n in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 9691 vizualizari

 

Am fost extrem de incantata de tema propusa de Bucataras, si anume ciocolata, astfel ca am incercat sa dau forma unui desert aproape integral din ciocolata!
Este o nebunie, textura fina si cremoasa, pe suport crocant de napolitana, fructele acrisoare care contrasteaza cu dulceata ciocolatei, totul imbracat intr-o glazura densa de ciocolata!
Sper sa va fie pe plac!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 2 lg zahar brut
  • 20 ml apa
  • 1/4 plic gelatina
  • visine + cirese congelate
  • 2 discuri de napolitane cu glazura de ciocolata
  • ornamente
  • 1 lg amaretto
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina:

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege.

Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara.

Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte. 

Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ciocolata topita si amestecam in continuare. Adaugam 1 lg de amaretoo. (sau nu)

Gelatina o punem la hidratat in foarte putina apa. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi o adaugam peste compozitia de ciocolata. Luam vasul de pe baia de aburi si amestecam astfel ca sa se topeasca si gelatina. Lasam sa se tempereze.

Mixam spuma smantana lichida pana obtinem o frisca ferma. Incorporam crema de ciocolata.

Asezam in fiecare forma cate un disc de ciocolata glazurata. Asezam in mijloc cateva fructe congelate. Turnam cu o lingura din compozitia de ciocolata. Dam la rece pana a doua zi. Daca va grabiti, puteti da la frigider pentru minim 2 ore ca sa se inchege.

Punem la topit 200 gr de ciocolata neagra, 50 ml lapte si 2 lg ulei. Amestecam pana la omogenizare si lasam la temperat. 

Scoatem formele de la rece si le imbracam in glazura de ciocolata care trebuie sa fie temperata, nicidecum calduta, altfel se inmoaie crema.

Ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii.

Demential! Si ciocolatos! 

TIPS-URI

1

folositi ciocolata de calitate

2

aveti rabdare sa se tempereze glazura de ciocolata inainte de a imbraca totul.

3

atentie sa nu fierbeti gelatina.

4

eu am folosit foarte putina gelatina raportat la nivelul optim, fiindca am vrut sa obtin o textura cremoasa, nu buretoasa, de racitura, dar care sa isi mentina forma si aspectul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Medovik Belarus