Ciorba cu galusti si afumatura

de alilianaa in Supe/Ciorbe, 6 Iun 2013 | 6821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 fire de ceapa verde
  • doi morcovi
  • o jumatate de ardei capia rosu
  • 700 ml bors
  • 300 g rosii
  • leustean verde
  • 30 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 2 cepe albe
  • coasta de porc afumata 600 g
  • doua oua
  • 5 linguri de gris
  • 40 ml ulei
  • unn praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu galusti si afumatura:

Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala. 

Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca. 

Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai coasta. Dupa ce o rumenim putin, o scoatem pe un servetel intr-o farfurile. O adaugam in oala cu apa fierbinte. In locul ei punem pe rand ceapa verde, se caleste 1-2 minute, scoatem pe farfurie, adaugam morcovul, ceapa alba si ardeiul, se calesc 5-7 minute. Acestea se pe urma se adauga in apa fierbinte din oala.

Cand sunt fierte mai mult de jumatate se pun galustile care se prepara astfel: ouale se amesteca cu sare, ulei,  2 liguri apa , adaugandu-se in ploaie grisul. Se fac portii potrivite cu o lingura si se adauga in ciorba. Dupa ce le-am pus, adaug pret de un litru de apa rece. Se lasa la fiert impreuna cu zarzavaturile si afumatura pana vedem ca sunt aproape gata ( galustile). Punem ceapa verde calita si borsul fiert inainte. 

La final se adauga rosiile. Se mai lasa la fiert pret de 10 minute!

Se toaca leustean verde.

TIPS-URI

1

apa rece ajuta la umflarea galustilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galusti si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Anett 1

06.06.2013, 22:46

Sim0na 1

07.06.2013, 11:10

Imi place de mor cioba cu afumatura! Dar fara galusti

alilianaa 1

11.06.2013, 19:17

multumesc........ fiecare cum ii place Simo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de afumătură