Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 10 Feb 2019 | 3509 vizualizari

 

 Dupa cum am mai spus imi place sa tin cont de preferintele culinare ale celor ce-mi calca pragul . Asta dupa masura posibilitatilor si daca musafirii au mai stat la masa mea .
De aceasta data am dorit sa prepar o ciorba de perisoare si am intrebat cum sa fie rosie sau alba ? S-a dorit rosie . Stiu ca   nu-i place verdeata taiata in zeama . Nu am putut sa  nu intervin creativ asa ca am incorporat verdeturi in perisoare . .
  Ce sa mai spun in plus ? Aveam 3 pungi de gris ,3 de malai,  fainuri , Bobe de grau de ovaz. Orez -nicaieri . Am folosit orez cu quinoa si nu a fost deloc rau .

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mici
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri orez cu quinoa
  • 2 tije apio [telina verde ]
  • 2 fire oregano verde
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • Perisoare :
  • 500 gr piept curcan 
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta ardei 
  • 2 linguri pesmet 
  • 1 lingura oregano verde tocat 
  • 1 lingura patrunjel verde tocat 
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .
  3. Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .
  4. Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .
  5.  Caliti usor legumele in ulei . Sarati si adugati boiaua .
  6. Amestecati si puneti imediat 2 l apa fierbinte incalzita  .
  7. Incalziti  apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta  timpul  de preparare .
  8. Pentru aroma puneti la fiert doua fire de oregano .
  9. Spalati carnea de curcan si o taiati in bucati . Spalati verdeturile si le tocati .
  10. Spargeti oul separat si-i verificati prospetimea .
  11. Puneti carnea in robot impreuna cu verdeata si le tocati. Eu tot pana la 3 numar si am obtinut tocatura dorita
  12. Adugati la carnea tocata sare , piper , pesmet si pasta de ardei .
  13. Amestecati si din pasta omogena obtinuta formati mici perisoare .
  14. Pentru formatarea perisoarelor udati-va apa  cu apa sau va umeziti cu putin ulei .
  15. Eu mereu fac o proba  pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .
  16. Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .
  17. Adugati orezul cu quinoa si rosiile pasate .
  18. Lasati  sa fiarba la foc mic 10, maximum 15 minute .
  19. Serviti ciorba cu perisoare de curcan insotita de ceapa rosie , verde ssi ardei iuti . 

                       Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .

2

Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .

3

Incalziti apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta timpul de preparare .

4

Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .

5

Eu mereu fac o proba pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu cartofi si praz