Ciorba cu perisoare de vitel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Feb 2020 | 2496 vizualizari

 

 Bineinteles ca este una dintre cele mai apreciate ciorbe .Sa ridice mana sus cui nu-i place . Sa stiu ca am portie dubla :D!!!!
De data aceasta am dorit o ciorba acrisoara care sa nu fie foarte incarcata . In acest scop nu am folosit smantana sau orez .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa mica galbena
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/4 lingurita boia iute de ardei
  • 2 linguri otet tarhon in otet-productie proprie
  • frunze de telina verde
  • 3 linguri orez-optional
  • smantana -optional

Pt .perisoare

  • 500 gr carne vitel
  • 1 ou
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

  1. Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati.
  2. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie  .
  3. Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adaugati boiaua dulce si cea iute .
  4. Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra 2l apa fierbinte .
  5. Legumele maruntite vor fierbe foarte repede.
  6. Taiati carnea de vitel bucati.
  7. Cu ajutorul robotului de bucatrie tocati si omogenizati carnea , patrunjelul si ceapa verde .
  8. Adaugati oul , pesmetul , piperul si sarea . Omogenizati totul .
  9. Cu mainile umezite sau unse cu ulei formati mici bilute .
  10. Reduceti intensitatea fierberii la zeama.
  11. Rotujiti  intre palme bilutele de carne si le introduceti la fiert -la foc domol .
  12. Acriti cu tarhon tocat conservat in  otet .
  13. Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie .
  14. La servire presarati in farfurie frunzulite verzi de telina .
  15. Puneti pe masa smantana pentru cine doreste asa ceva .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ciorba va primi acreala de la tarhonul conservat in otet !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

29.02.2020, 19:06

Ce apetisanta este ciorba ta cu perisoare!

Catalina L 1

01.03.2020, 13:33

oh la la ma dai gata, minunata

mirela0911 1

01.03.2020, 13:53

Ce ciorba buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare