Ciorba de burta

de katty in Ciorbe, 30 Dec 2016 | 14754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta (eu am folosit burta prefiarta, taiata fideluta)
  • 2 oase groase de vita, cu maduva cu putina carne pe ele
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 bucata pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • smantana (cat va lasa inima sau silueta )
  • 2-3 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • sare
  • piper macinat
  • 1-2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu folosesc o oala sub presiune pentru a reduce timpul).
Cand oasele au fiert suficient oprim focul si scurgem zeama printr-o sita.
Curatam legumele, le spalam bine, apoi ceapa o tocam fin, iar morcovul si albitura le dam pe razatoarea mica.
Punem mai intai morcovul la calit in uleiul incins, apoi adaugam, pe rand, albitura si ceapa. (Ciorba va avea astfel o culoare minunata). Cand legumele s-au inmuiat putin stingem cu cate un polonic de supa de oase si lasam sa fiarba pana s-au inmuiat bine. Adaugam toata supa de vita, burta fideluta si otet dupa gust (1-2 linguri). Fierbem in jur de 20-30 de minute in functie de cat de moale este burta. Potrivim gustul de sare si piper si daca este prea groasa mai adaugam apa.
Intr-un castronel adanc punem smantana, galbenusurile si usturoiul maruntit. Omogenizam cu o furculita si turnam cu un polonic cate putina zeama fierbinte. Stingem focul si turnam amestecul de oua si smantana in oala, amestecand continuu.

Serviti ciorba cu smantana si ardei iute murat.

TIPS-URI

1

 Puteti sa renuntati la usturoi daca nu va place gustul sau puteti sa il serviti separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta the best :)