Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Ian 2017 | 6818 vizualizari

 

 Este o ciorba ,, light '' si hranitoare. Am folosit iaurtul grecesc, pentru un gust acrisor.  Acest iaurt este de multe ori mai de calitate, decat o smantana slaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 5 morcovi mici
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei rosu
  • 1 felie telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar iaurt grecesc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei.
  3. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit.
  4. Dupa cateva minute, se toarna deasupra 1.5 l apa fierbinte.
  5. Sarati si puneti cartofii taiati cuburi.
  6. In acest moment, puneti la fiert in zeama si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
  7. Fierbeti 15-20 minute si controlati daca morcovul este patruns.
  8. In caz afirmativ, reduceti intensitatea focului.
  9. Diluati iaurtul, punand cate putina zeama fierbinte.
  10. Turnati amestecand in oala iaurtul diluat.
  11. Piperati si gustati. Daca este nevoie, mai sarati.
  12. Serviti ciorba decorata cu restul de patrunjel verde.
  •             Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel a bucatarului