Ciorba de curcan

de Sidy in Ciorbe, 2 Feb 2011 | 7723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g coaste de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1/2 gulie
  • cate un pumn de :
  • - mazare
  • -fasole verde
  • - conopida( toate congelate)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1-2 frunze varza proaspata
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 200 ml smantana
  • 1 cartof
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga). Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina sunt aproape fierte toate , atunci adaugam legumele congelate si leusteanul, apoi mai lasam sa fiarba 15 minute.Stingem focul sub ciorba.

Galbenusul il frecam cu putina apa rece ,cu doua linguri de smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam bine apoi rasturnam compozitia peste ciorba. Acrim ciorba cu zeama de lamaie. Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Ardeiul iute este binevenit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana (varianta mea rapida)