Ciorba de curcan cu legume

de adasev12 in Ciorbe, 6 Apr 2011 | 7348 vizualizari

 

combin si recombin...

 

INGREDIENTE

  • o aripa de curcan ( 800 gr)
  • 1 ceapa rosie
  • un fir de telina mai mare
  • un sferrt de radacina de telina
  • 3 morcovi
  • jum de vanata
  • un cartof potrivit
  • o mana d eorez
  • 150 ml smantana acra groasa
  • 2 galbenuse  de ou
  • lamaie
  • sare, piper boabe , boia
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu legume:

am perpelit aripa bine la flacara pt a indeparta toate firicelele de par, fiindca eu pun cu piele cu tot , doar la final indepartez pielea de la carnita.

Am pus carnea la fiert pana a lasat toata spuma si am curatat-o bine, apoi am adaugat ceapa intreaga firele de telina radacina intreaga si boabe de piper si sare. Am lasat la fiert cam jum de ora, apoi am adaugat morcovii rondele si am mai lasat 10 min, apoi am adaugat vanata si cartoful taiate cubulete si orezul spalat. Am mai lasat cam 10 min pana au fiert toate, apoi am frecat galbenusurile cu smantana si o jum l-ita de amidon ( am adaugat si putina boia...nu aveam de gand dar m-am gandit ca sotul o s afaca iar figuri, ca e ciorba prea alba...)si am subtiat cu zeama din oala apoi am turnat peste ciorba. am stors o jum de lamaie si am adaugat pt acrit( nu am mai avut bors magic eu d eobicei asa inacresc....)....am mai lasat doar 2-3 clocote la foc mai mic am stins focul si am indepartat din ciorba ceapa, firele de telian si radacina...eu nu obisnuiesc sa toc aceste legume in ciorba...nu prea-mi poalce sa fie groasa....am presarat apoi putin patrunjel verde, si inc aputin cand am servit direct in farfurie...mie imi place patrunjelul in supe/ ciorbe sa fie verde...sa dea culoare, de aceea nu-l pun niciodata sa fiarba....

carnea se scoate pe o farfurie, se indeparteaza pielita ( daca va place, o puteti lasa...sotul nu papa....) si se scoate de pe oase apoi se adauga iapoi in ciorba.

TIPS-URI

1

merge orice fel de carnita...eu acum am avut o aripa marisoara....

2

cand se adauga smantana se subtiaza inainte cu ciorba din oala cate putin asa nu se va strange...si nu va avea aspect branzos...( oul adaugat in ciorba se poate sa dea acest aspect....mie una nu-mi place...vreau ca mancarea sa aiba si aspect, nu numai savoare...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra cu leurda si smantana