Ciorba de fasole boabe, de post

de Merisor in Ciorbe, 11 Mar 2015 | 36158 vizualizari

 

Este cea mai buna ciorba, dupa parerea baietilor mei, indiferent ca este de post sau cu ceva afumatura de porc! De data aceasta am ales s-o prepar de post, pentru ca am la masa pe cineva care tine post.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole, boabe
  • 4 l apa+1 l
  • 2 cepe galbene, mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • 3 foi dafin
  • putin ghimbir ras
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, de post:

Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita.

O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou fasolea la fiert, in apa calda de data aceasta.

Repetam procedeul inca odata, dupa care punem fasolea la fiert in 4 l apa.

O lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incepe sa se inmoaie usor.

Tocam ceapa si o adaugam peste fasole.

Restul legumelor le curatam si le tocam marunt, apoi le calim usor in uleiul de masline.

De fapt le vom inabusi sub capac.

Presaram peste legume, sare, piper si cimbru, adaugam si foile de dafin si ghimbirul ras si le lasam pana se vor patrunde bine.

Le adaugam peste fasole, cand bobul de fasole se patrunde bine.

Mai asezonam cu condimente si sare, dupa gust, adaugam si tarhonul si pasta de ardei si mai lasam fasolea pe foc pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul verde, tocat.

Servim ciorba cu ceapa rosie, sau cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca bobul de fasole nu fierbe, se poate adauga in apa, un varf cutit de bicarbonat.

2

Sare nu vom pune de la inceput, ci dupa ce se pa patrunde bobul de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat