Ciorba de fasole cu afumatura

de mirela0911 in Ciorbe, 18 Ian 2011 | 6022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina 
  • ardei gras rosu, galben
  • 1 buc. afumatura (de care aveti)
  • 500 ml bulion
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu afumatura:

Se pune fasolea de cu seara in apa la inmuiat.

Bucata de afumatura se spala si se pune in apa sa dea cateva clocote dupa care se arunca apa. In oala in care se va face ciorba se pune afumatura in apa sa fiarba cu capac.

Legumele se curata si se taie cubulete. Fasolea se pune si ea in apa sa dea cateva clocote dupa care se arunca apa. Cand carnea e pe jumatate fiarta, se adauga fasolea si celelalte legume (in afara de ardei) si le lasam sa fiarba la foc potrivit cu capac. Spre final se pune si ardeiul (eu am avut ardei de toate felurile pus la borcan pt iarna). Se sareaza dupa gust iar la sfarsit se adauga bulionul si se mai lasa pe foc cateva minute sa dea in clocot. 

Se serveste cu smantana, paine prajita si ceapa rosie cat de multa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda, cu omleta