Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

de portiadelumina in Ciorbe, 4 Aug 2014 | 12419 vizualizari

 

De bună seamă (cel puţin din cele auzite) că cei care consumă fasole se împart în mai multe categorii. Unii, mai simandicoşi, spun că nu mănâncă, că deh, doar ţăranii mănâncă fasole; alţii, ar mânca, dar, dând vina pe faptul că nu fierbe bine (aşa spun ei), preferă tot mezelurile; o categorie aparte, cea în care mă aflu şi eu, susţine că fasolea este foarte bună la gust, sănătoasă şi indicată pentru organism pentru cele pe care le conţine (calciu, fosfor, acid folic, magneziu, fier). Asta ca să nu mai spun de gustul minunat cu care îmbie palpilele gustative, indiferent că e mâncată cu ceapă ori cu murături.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscată
  • sare
  • 1 ardei verde capia
  • 1 ceapă albă (mai mare)
  • 1 morcov
  • piper boabe
  • cimbru verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 kg ciolan afumat
  • bulion/suc de roşii(cca 100 gr)
  • pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu ciolan afumat:

Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp am tocat legumele.

La momentul potrivit am pus toate ingredientele (mai puţin bulionul şi pătrunjelul verde) în oală, am adăugat apa (potrivind de sare) şi am pus la fiert totul. După cca 40 de minute am oprit, am răsturnat ciorba într-o altă oală, adăugând bulionul şi pătrunjelul verde, lăsând fiertura să dea în clocot aproximativ 5 minute.

Am servit atât cu ceapă cât şi cu murături. 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru cine preferă, se pot adăuga la sfârşit şi câţiva grăunţi de usturoi tocaţi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

portiadelumina 1

05.08.2014, 13:18

Die, am scăpat uşor, da, că sunteţi voi oameni buni şi tare ocupaţi zilele astea. ) Oricum, să ştii, Gaby nu mă mai critică, am eu câteva print screen-uri compromiţătoare cu care o şantajez, adică citate în care se laudă că munceşte. )))

Panacris 1

13.08.2014, 16:48

Ooo, ce am ratat! Padre, tare bună fasolea cu ciolan afumat!

babi5 1

30.11.2014, 14:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu scarita afumata