Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Mai 2021 | 2287 vizualizari

 

 Anul acesta mielul a fost inlocuit de ied. Nu am scapat ocazia sa prepar si o ciorbita buna-buna cu smantana. Cel mai bine merge la o astfel de ciorba ceva verde. Doar este primavara si trebuie sa profitam de ce ne ofera gradina!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de ied bine curatat
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 crengute de tarhon verde
  • 3 fire de usturoi verd e
  • 1 ceapa galbena
  • 1 felie telina
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 1 foaie dafin
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 1 cana smantana
  • 4 maini generoase de spanac
  • 3 linguri orez
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu spanac verde si smantana:

  1. Legumele curatate se taie marunt .
  2. Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare .
  3. Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie .
  4. Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija .
  5.  Oricum eu l-am ,, controlat"' si intre dinti . Acolo ar fi putut ramane firicele de iarba de la ultima masa . Acum nu a fost cazul .
  6. Legumele maruntite impreuna cu ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei .
  7. Cand ceapa devine sticloasa se toarna 3 l apa , se sareaza si se introduce si capul de ied la fiert .
  8. Atentie !!! Ceapa verde si usturoiul verde se pot arde foarte usor .
  9. Mai adugati foaia de dafin si tarhonul verde tocat .
  10. Lasati sa se fiarba la foc domol timp de 40 minute .
  11. Carnea este fiarta cand se desprinde usor de pe os .
  12. Adugati orezul in oala , la fiert .
  13. Capul de ied se scoate si se desface foarte usor de pe os .
  14. Limba si creierul se pastreaza separat pentru a se distribui in fiecare farfurie .
  15. Spanacul feliat si taiat  subtire-fideluta  se introduce in oala .
  16. Tot acum se pune si ardeiul iute taiat rondele -pentru un gust picant .
  17. Se opreste fierberea . Spanacul isi va pastra din calitati si culoare dace este doar oparit usor .
  18. Se bate unou intreg si se amesteca cu smantana . Adugati zeama fierbinte din oala si apoi amestecul se toarna in ciorba si se omogenizeaza .
  19. Acriti cu zeama de lamaie dupa preferinta .
  20.  Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Spanacul isi va pastra din calitati si culoare dace este doar oparit usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu spanac verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba usoara de legume