Ciorba de legume cu galuscute

de mihaelar63 in Ciorbe, 4 Ian 2015 | 4931 vizualizari

 

Intrebarea nu este daca avem ciorba in casa . Exista mereu . Intrebarea este ,, are galuscute ? ''':d

 

INGREDIENTE

  • 1 os de porc
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 1 bucata praz
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar bulion rosii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde
  • pentru galuscute : 4 oua , 1 lingura untura , 6-8 linguri rase faina alba , sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu galuscute:

  1. Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa .
  2. Fierbeti osul in 2-3 l apa .
  3. Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete .
  4. Caliti usor legumele in ulei . Sarati .
  5. Adaugati osul si apa in care a fiert .
  6. Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati consistenta legumelor .
  7.  Daca acestea sunt fierte adugati bulionul de rosii.
  8. Preparati galuscutele . Spargeti seaparat fecare ou pentru a le verifica prospetimea . Bateti ouale cu putina sare . Amestecati-le cu untura si cu faina alba .
  9. Reduceti intensitatea fierberiiciorbei si cu o lingura sau lingurita pe care ati introdus-o in zeama fierbinte , formati galuscute .
  10. Dupa 5 minute de fierbere se toarna deasupra o cana cu apa rece , se pune capacul pe oala si se inchide focul .
  11. Gustati ciorba sa o dregeti cu sare daca este nevoie . Se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Ciorbele se acresc doar spre sfarsitul fierberii .Legumele pot ramanea tari daca aceasta operatiune se face la inceputul prepararii .

2

Cand se pun galuscutele in ciorba pentru a nu se imprastia focul se da la minim[ sa nu clocoteasca zeama puternic ].

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de zarzavat cu orez si otet de pe ardei iute