Ciorba de perisoare

de Rahela Velicu in Supe/Ciorbe, 5 Mai 2018 | 7518 vizualizari

 

Preferata noastra :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata porc
  • 150 g orez
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • 4-5 linguri pasta de tomate / bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 g smantana
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert.

Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la foc mic sa fiarba. 

Jumatate din orez il amestecam cu carnea tocata, cu ou si cu patrunjel verde tocat marunt. Formam perisoare pe care le punem usor in ciorba. Restul de orez prefiert il adaugam si pe el in ciorba. Lasam la fiert 25-30 de minute.

La final adaugam leusteanul, sare si sare de lamaie dupa gust. Dupa ce-i stingem focul ciorbei, o dam deoparte. Punem smantana intr-un bol incapator si o diluam cu 2 polonice de ciorba fierbinte. Apoi turnam smantana in ciorba in fir subtire si amestecam in acelasi timp sa nu se " branzeasca". 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui