Ciorba de perisoare

de oanapl in Ciorbe, 21 Iun 2021 | 4311 vizualizari

 

În zona noastră ciorbele se mănâncă acrite cu borș de putină și nouă ne plac foarte mult așa. Pentru un plus de savoare vă sfătuiesc să puneți la fiert și o bucată de afumătură cu os și va rezulta un borș foarte gustos.

 

INGREDIENTE

-pentru perisoare:

  • 700 g carne de porc tocată
  • 1 ou
  • 1 vârf piper negru
  • Sare
  • 3-4 linguri orez
  • 2 linguri griș
  • -pentru ciorba:
  • 300-400g afumătură (scăricică)
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 țelină mică
  • 1 păstârnac
  • 1/2 legătură patrunjel
  • sare
  • 2 linguri bulion
  • Borș de putină
  • tăiței
  • Tarhon uscat
  • Leuștean uscat (sau proaspăt)
  • Smântână pentru servit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare.
Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe răzătoare si tai cubulețe mici ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa galbenă, iar ceapa verde o tai rondele. Pui țelina și păstârnacul întregi și le scoți la final sau le tai cubulețe și le pui în oală. 

Bați oul bine șiîil amesteci cu carnea de porc tocată și adaugi orez (spălat în prealabil), griș, sare și piper după gust. Când a început să clocotească apa faci perișoarele și le pui în oală la fiert și lași să fiarba la foc potrivit. Când perișoarele sunt aproape fierte adaugi borsul de putină după gust și bulionul. Completezi cu apă sare și piper. Adaugi tăițeii și mai lași să fiarbă 5 minute, apoi adaugi pătrunjelul, tarhonul și leușteanul și oprești focul și acoperi cu capacul pentru 5-10 minute.

Servești ciorba cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de perisoare