Ciorba de salata verde

de deyutzky in Ciorbe, 16 Apr 2014 | 58988 vizualizari

 

Nu stiu cum sa va spun dar mie nu-mi place combinatia de bors cu smantana...am si eu nebuniile mele :))) imi place ca borsul sa fie fara smantana sa simt eu gustul lui acru si cel de verdeata acolo, altfel parca nu mai e bors:)))...iar smantana imi place sa o mananc si asa la cat e de buna sau in orice alte mancaruri, dar nu in bors....ehhh, dar aici e altceva! Ciorba acrita cu otet sau zeama de lamaie in care pun si smantana, imi place! ...Sper doar ca nu v-am innebunit prea mult cu combinatiile mele :)))) Nu va mai spun si eu cat este de deliciiiiooooasa aceasta ciorba pentru ca sigur stiti deja....sau nu? Daca nu...cu siguranta ar trebui s-o incercati! :D

 

INGREDIENTE

  • 2 salate
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele si ceapa uscata tocata marunt. 

Adaugam si morcovul dat prin razatoarea mare si imediat punem si salata si calim cca 2-3 minute. Turnam apa (cca 3 litri), acoperim cu un capac si lasam la fiert aproximativ 15 minute. 

Intr-un bol amestecam smantana cu ouale, iar apoi turnam peste aceasta compozitie supa fierbinte putin cate putin pana cand compozitia ajunge la temperatura apei din oala. Turnam toata compozitia de smantana in oala si amestecam. 

Adaugam otetul si usturoiul dat prin razatoarea mica sau pisat marunt, potrivim de sare si piper, mai lasam sa fiarba 5 minute si inchidem focul. 

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman