Ciorba de varza acra cu afumatura

de cristeena20 in Ciorbe, 1 Mar 2014 | 9438 vizualizari

 

Cu ciorba asta am facut ravagii printre portughezi . Si pentur mine e prima data cand fac ciorba asa , cu afumatura si varza acra si pot sa spun ca a iesit perfecta..

 

INGREDIENTE

  • costite afumate
  • carnat afumat
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1/4 ardei gras
  • 3 cartofi
  • 1 rosie bine coapta
  • 250 gr varza acra taiata fin
  • 1 cana smantana
  • 1 galbenus de ou
  • sare, piper,dafin, marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu afumatura:

- Spalam afumatura (eu am avut coaste afumate) si o punem in apa rece la fiert .Cand da in clocot adaugam varza care a fost calita in prealabil cu ulei si foaia de dafin. Lasam sa fiarba bine, pana se inmoaie varza si carnea este fiarta. Adaugam legumele taiate cubulete , iar dupa 20 minute adaugam cartofii taiati cubulete si rosia decojita si taiata cubulete.

- La final, cand sunt toate bine fierte adaugam smantana amestecata cu un galbenus de ou . Ca sa nu se taie si sa se imbranzeasca , la smantana adaugam treptat amestecand continuu din supa fierbinte. 

- La final , facultativ , adaugam marar verde tocat fin . Eu nu am avut asa ca am lasat fara verdeata. La final gustam de sare si adaugam la nevoie si piper dupa gust.

Carnatul se scoate si se taie felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cristeena20 1

01.03.2014, 16:54

multuemsc!!!!

Rocsi 1

01.03.2014, 19:39

Ce bine arata

laura_n 1

02.03.2014, 13:45

cred si eu ca ai facut ravagii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de varza cu costita de porc