Ciorba de varza (Luscos)

de MIUTA in Ciorbe, 9 Noi 2010 | 24666 vizualizari

 

In Bistrita o numim Luscos,este o ciorbica delicioasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • o varza de 1 kg,
  • o ceapa potrivita,
  • 2 morcovi,
  • telina,
  • pastranac si patrunjel toate radacina,
  • costita si carnati afumati,
  • 300ml smantana,
  • 2 galbenuse de ou,
  • cimbru.
  • marar si patrunjel frunze.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza (Luscos):

Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga ceapa pe urma pasta de ardei si zarzavatul taiat cubulete se mai lasa cateva minute si se pune apa.In apa se pune la fiert costita taiata cubulete si carnatul afumat taiat rondele.Se adauga sarea si cimbru si se lasa sa fiarba pana e aproape fiarta carnea.Se adauga varza taiata fideluta si se fierbe.

Cand e fiarta varza se pregateste intr-un bol smantana cu galbenusele in care se pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca mereu pana compozitia din bol e fierbine.Se toarna peste ciorba din cratita si se amesteca.La final se adauga putin patrunjel si marar o legatura mare tocate fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza (Luscos)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana