Ciorba taraneasca de legume

de Ela68 in Supe/Ciorbe, 29 Mai 2013 | 29596 vizualizari

 

Ador ciorbele de vara, cand se gasesc legume proaspete, cartofi noi si morcovi, dovlecei, fasole galbena si mai ales floare de marar. Toate, dau o aroma deosebita . Daca mai folosesc si bors acru facut in casa si mult leustean, pot spune ca nu-mi doresc altceva de mancare decat aceasta ciorba de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi noi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 buc pastarnac
  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 2 buc ardei gras 1
  • 50 gr fasole galbena
  • 1 dovlecel
  • 1 mana mazare noua
  • 5-6 cartofi noi mici
  • sare, dupa gust
  • 50 ml ulei pentru calit
  • 2-3 flori marar verde
  • 2 legaturi leustean
  • 1 litru bors
  • 2 galbenusuri
  • smantana pentru servit
  • Am folosit o oala de 5 kg.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de legume:

Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.

Se pun legumele la calit 2-3 minute.

Adaugam sarea si  apa, in jur de 3 litri si lasam la fiert 20 minute. Ca sa mearga mai repede, eu fierb apa separat si o adaug peste legumele calite. 

Borsul il incalzim separat si il turnam in ciorba de legume. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele , oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Cam la doua ore, batem doua galbenusuri si le turnam in ciorba de legume.

Ciorba de legume se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.

TIPS-URI

1

in functie de preferinte puteti renunta la unele dintre legume si adauga ce va place preparand o ciorba de legume pe gustul vostru

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu zdrente de ou