Ciorba (zeama de gaina )

de COSTEO in Ciorbe, 27 Iul 2013 | 8045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina cam de 1.250 kg
  • 2 l apa
  • 1/2 l bors sau zeama stoarsa de la o lamaie
  • 1 morcov
  • 1ardei gras
  • 1 felioara telina
  • 2 cepe
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 1/2 sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 lgt loboda
  • taitei casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba (zeama de gaina ):

Se curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si ceapa.Se adauga si putina sare,piper,cimbru.In timp ce fierbe ciorba se pregatesc taiteii.Cand gaina si zarzavatul este fiert,supa se strecoara in alt vas,se pune din nou pe foc,si cand a inceput a clocoti se adauga taitei sa fiarba.Cand sunt aproape fierti,se pune gaina portionata in bucati potrivite,zarzavatul si se acreste putin cu bors care este in prealabil adus la temperatura de fierbere,sau zeama de la o lamaie.La final  se adauga patrunjel taiat fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba (zeama de gaina )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de Gaina (Reteta Video)