Ciorbica a' la Grec

de Lily_Musat in Ciorbe, 25 Iun 2009 | 7842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare razuit
  • 100 g de pastarnac taiat fasii lungi
  • 200 g praz taiat rondele
  • 1 ardei rosu taiat bucati mici
  • 100 g orez
  • apa fiarta 3 kg
  • 200 g bors acru
  • 2 lingurite de delicat de gaina
  • 1 legatura de leustean
  • 2 linguri de ulei
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana mai grasa
  • 1 piept de pui fiert (separat)...nu pastram zeama.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica a' la Grec:

Calim legumele cca 2 minute in ulei, peste care punem apa fiarta. Punem orezul, sarea,delicatul, pieptul de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute (pana cand se fierb bine legumele). Adaugam si borsul acru. Trebuie la sfarsitul prepararii ciorbei sa o dregem cu amestec de galbenus de ou cu smantana. Intr-un castronel amestecam smantana cu galbenusurile de ou. Ca sa nu se taie oul cand punem direct in ciorba fierbinte luam din cratita cu ciorba putina zeama fierbinte si punem in castronelul cu amestecul preparat si amestecam sa se omogenizeze.

Oprim focul la aragaz si adaugam smantana cu galbenusul de ou in oala. Punem si leusteanul si e gata ciorba....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica a' la Grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

eleny2010 1

29.10.2010, 01:20

scuza-ma de intrebare ...dar daca reteta este greceasca cum imi spui sa pun bors acru? eu locuiesc in grecia si nu as stii unde sa il gasesc? stii cumva cu ce se inlocuieste?

adry88 1

13.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii