Ciuperci umplute (la cuptor)

de Lia_ in Mancaruri de post, 30 Iul 2014 | 18780 vizualizari

 

Pentru preparare, am combinat doua retete: metoda dintr-o revista si umplutura am retinut-o de la Irina (hugs). Neinsotite de carne, pot face parte dintr-un meniu de dieta, din categoria "healthy foods" si satioase.

 

INGREDIENTE

  • 12 ciuperci champignon mari
  • 1 ardei gras mic sau 1/2 mare
  • 2 fire de usturoi verde sau in lipsa 5-6 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • Câteva fire de patrunjel
  • câteva fire de marar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura de ulei + inca putin pentru stropit ciupercile
  • mujdei de usturoi pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute (la cuptor):

1. Preincalzesti cuptorul la 220grd.

2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic.

3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si apoi pui palariile la scurs cu gura in jos.

4. Dupa ce s-au scurs de apa, asezi 10 ciuperci în tava cu fata în jos si le dai la cuptor la 220 grade C pentru 10 minute.  Intr-o tigaie in care se afla legumele de la pasul urmator, scurgi sucul lasat în tava de ciuperci si le întorci cu fata în sus.

5. In timp ce ciupercile sunt la cuptor, toci maruntel coditele plus restul de doua ciuperci si amesteci cu verdeturile tocate, usturoiul strivit si condimentele. Incingi o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei, la foc moderat. Sotezi legumele cam 5-7 minute, sau pana scade sucul de la ciuperci.

6. Sunt gata si ciupercile din cuptor. Sucul il scurgi in tigaie, nu trebuie sa ramana in tava.

7. Umpli palarioarele ciupercilor din tava cu amestecul de mai sus. Ciupercile le stropesti cu putin ulei (eu folosesc un pulverizator). 

8. Le dai la cuptorul deja incins la 220 grade C pentru 15-20 de minute. 

9. Le servesti calde celor de la masa, cu mujdei de usturoi si pâine prajita.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Fara mujdei sunt mai plictisitoare aceste ciupercute. Pierdeti mult daca nu le mancati cu mujdei.

2

Un preparat bun in zilele de post sau o garnitura completa alaturi de niste ficatei trasi la tigaie sau orice fel de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii