Clafoutis cu cirese si green sugar

de anca_rm in Retete diabetici, 26 Mai 2015 | 4885 vizualizari

 

Pentru ca am castigat in cadrul concursului de pe Bucataras produse Green Sugar am decis sa le incerc si in desert.
Este un indulcitor natural care nu schimba gustul preparatelor si nici a prietenei mele dragi de dimineata ,, cafeluta,,.
Cu ocazia postarii acestei retete vreau sa multumesc inca o data Green Sugar si Bucataras.ro pentru premiu .

 

INGREDIENTE

  • -400-500 gr cirese
  • -4 oua
  • -3 linguri green sugar
  • -100 gr faina migdale
  • -30 gr faina alba
  • -250 ml lapte de orez/ovaz/de vaca
  • -putina sare
  • -zahar pudra pentru pudrat cand va fi rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si green sugar:

Spalam ciresele si daca doriti scoateti samburi, dar nu e obligatoriu.

Intr-o tava de tarta punem cirese cat sa acopere tot fundul tavi.

Intr-un castron amestecam ouale cu green sugar si putina sare pana cand se dizolva zaharul .

Adaugam  faina de migdale, faina de grau, laptele si omogenizam bine.
Aceasta compozitie o turnam peste cirese si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 minute.

Marginile se vor ridica in timpul coacerii , dar nu are nimic. Cand se raceste vor revenii la normal.
Lasam desertul sa se raceasca si il pudram cu zahar pudra din abundenta . 

TIPS-URI

1

se poate pune zahar si trebuie cam 4 linguri de zahar

2

desertul poate fi pregatit si cu alte fructe

3

folosid faina de migdale nu va fi atat de compact ca si clafoutisul cu faina de grau , dar va fi mai sanatos

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si green sugar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Jeleu de capsuni cu mascarpone, cu Green Sugar