Clatite de post

de Lavinia in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 21547 vizualizari

 

Nu am apucat sa fac poze din timpul prepararii dar sunt foarte delicioase >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • dulceata la alegere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Am pus intr-un bol faina amestecata cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat.

Am adaugat treptat apa minerala si uleiul amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase .

Trebuie sa iasa un aluat de consistenta smantanii ,dupa caz se mai adauga putina apa minerala sau faina.

La final am adaugat esenta de vanilie si coaja de lamaie si am lasat aluatul la odihnit 30 de minute.

Intr-o tigaia incinsa unsa foarte putin cu ulei am copt clatitele pe amandoua partile.

Noi am servit clatitele cu dulceata de caise si capsuni,puteti folosi orice dulceata va place .

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru cca. 10 clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de portocale