Cosulete din foietaj, cu de toate

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2015 | 8071 vizualizari

 

Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose, totul s-a transformat in niste cosulete cu de toate.
Le-am umplut cam cu ce am avut eu prin frigider, dar se pot umple dupa gustul si imaginatia fiecaruia.
Foarte bune si de efect au fost, pentru cei care le-au servit!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foietaj(o foaie)
  • 200 gr urda de vaci
  • 1 ardei kapia, rosu
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • rosii cherry
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete din foietaj, cu de toate:

Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate.

Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai mult catre interior, sa nu se reverse in timpul coacerii.

Taiem ardeiul in bucati, la fel si sunca presata.

Punem cate o lingura de urda in interiorul cosuletelor, apoi asezam aleatoriu, ardeiul si sunca presata.

Amestecam cele doua oua cu grisul, putina sare si putin piper si punem cate o lingura din acest amestec peste ingredientele din cosulete.

Deasupra asezam cate o rosie cherry.

Punem cosuletele intr-o tava pe care o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc bine cosuletele la exterior.

Noi le-am servit atat calde cat si reci cu patrunjel verde pe deasupra si ketchup, alaturi de o cana cu iaurt.

 

TIPS-URI

1

Grisul adaugat in oua, se va imprastia de fapt printre ingrediente si va absorbi lichidul pe care il va lasa branza in timpul tratamentului termic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din foietaj, cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob