Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 21 Mai 2022 | 4985 vizualizari

 

In cinstea sfintilor de azi, lenute si Costelusi am bagat la cuptor niste cotlet. L-am bagat, l-am scos si l-am mancat, sa se stie. Asta ca exista si rubrica introducere si trebuia sa zic si eu ceva, ceva mai inteligent n-am gasit.

 

INGREDIENTE

  • cca 1,200 kg cotlet de porc cu slanina si sorici
  • condimente pentru carne de porc
  • 4-5 fire usturoi verde
  • cca 300 ml vin rosu Bordeaux ( statea stingher prin frigider vinul asta si am zis sa nu se plictiseasca singur)
  • cca 250 ml apa
  • sare
  • putin ulei pentru calit
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde:

Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am pus in tigaia wok putin ulei si am calit bucata de cotlet pe toate partile, apoi am asezat bucata de cotlet intr-o cratita de fonta. Am presarat usturoiul verde taiat marunt, am turnat vinul si apa, am acoperit cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. Cam asta e toata filozofia. Se poate servi cu orice fel de ganitura, piure, orez, cartofi prajiti, legume sotate, fiecare ce prefera. Si musai ceva acreala langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos