Covrigi polonezi

de Valclaudia in Piine, 3 Iun 2018 | 5669 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 100 gr. unt
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 75 gr. zahar tos
  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. unt la temperatura camerei
  • 1 lingura zahar pudra

Pentru sirop:

  • 6 linguri miere de rapita
  • 200 ml apa plata calduta

Pentru uns covrigii:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de lapte

Decor:

  • 50 gr. nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam.

Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in vasul in care a fost framatat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie pentr a-l feri de curenti.

Lasam aluatul la dospit o ora, timp in care acesta isi va dubla volumul.

Amestecam 100 gr. unt moale cu 1 lingura zahar pudra intr-un bol.

Tapetam masa de lucru cu faina, intindem aluatul dospit in foaie subtire, ungem foaia cu untul frecat cu zahar, apoi tragem usor de unul dintre capetele aluatului catre interior, asa incat sa avem untul la mijloc, practic injumatatind suprafata de aluat avuta la inceput.

Taiem fasii de 1,5cm,impletim cate doua fasii de aluat iar apoi dam forma covrigilor.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Asezam covrigii in tavi, lasand loc intre ei pentru ca vor creste la copt.

Ungem covrigii cu galbenus de ou batut cu 2 linguri lapte rece, dam tavile la cuptor pentru 30-35 minute, pana se rumensc covrigii frumos.

Cat stau covrigii la cuptor incalzim usor 250 ml apa, cand aceasta are o temperatura suportabila dam ibricul deoparte in adaugam 6 linguri miere de rapita. Amestecam si obtinem siropul cu care vom unge covrigii rumeni si fierbinti abia scosi tin cuptor.

Presaram peste acestia nuca macinata  si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Covrigi sarbesti